Konsument-Forum 
2009-08-23 Publicerat i Konsument-Nyckeln nr 25
KONSUMENT-FORUM i Göteborg

Torsdagen den 20 augusti hölls första mötet med intresserade för att bilda en lokal konsumentgrupp. Närmare 50-talet personer, flertalet medlemmar i Sveriges Konsumenter i Samverkan, mötte upp trots en het och strålande augustikväll.

Mötet föregicks av två besök i fiskaffärer för att kräva Närfiskat märkning, så vi lättare ska kunna välja rätt fisk. Initiativet ingår i projektet ”Hållbart Fiske” som stöds av Europeiska Unionen. Göteborgsposten uppmärksammade ett av dessa besök med mer än en halvsida. Båda butikerna svarade positivt och lovade kontakta sina leverantörer.

Huvudattraktionen på mötet var Gunnar Lindgren, känd debattör och fristående forskare, som talade över ämnet ”Din mat och din hälsa”. Starkaste punkten var den hotande kadmiumförekomsten i vår mat, även barnmaten. En speciell arbetsgrupp bildades omedelbart för närmare studier och opinionsbildning. Intresse för andra grupper som ”samköp” och ”mat och hälsa” registrerades. Entusiasmen var inte att ta fel på och förhoppningsvis var detta starten till en mycket aktiv lokalgrupp.

Följ utvecklingen för lokalgrupperna på Konsument-Forums hemsida >>

upp

Startsida www.konsumentsamverkan.se Kontakta oss